031 40 22 300 help@vietatis.ro
Anestezia reprezinta o parte foarte importantă a actului chirurgical

 

  • Anestezie inhalatorie – Anestezia inhalatorie reprezintă cea mai sigură și rapidă metodă pentru o intervenție chirurgicală, fie ea simplă sau complexă. Iată doar câteva din avantajele acestei anestezii:
    – analgezie totală (lipsa oricărei percepții a durerii pe durata anesteziei, respectiv a narcozei profunde)
    – solicitarea redusă a ficatului și a rinichiului (anestezicul nu este eliminat prin metabolizare și excreţie, ci prin simpla respiraţie: spontană sau forțată
    – trezirea rapidă (în câteva minute), în cele mai multe cazuri animalul fiind capabil să se deplaseze pe picioarele lui după operație
  • Anestezie medicamentoasă – Prin definiție, anestezia are ca obiectiv suprimarea senzațiilor, în general și a senzației dureroase, în special. Prin anestezie se înlatură durerea, care este elementul de primă importanță în dezechilibrarea organismului intra și posttraumatic, stresul psihic și fizic, respectiv răspunsul excesiv simpaticoadrenergic responsabil de dezorganizarea neuroendocrină, cu consecințe patologice cardiovasculare și metabolice care conduc la starea de șoc. Prin metodele de anestezie generală se urmărește realizarea următoarelor deziderate: analgezia (suprimarea durerii), neuroplegia (protecția și stabilitatea neuropsihică și neurovegetativă) și relaxarea.
  • Anestezie medicamentoasa cu revenire rapidă (antidot)
  • Anestezie epidurală – Anestezia epidurală (extradurală) se referă la depunerea anestezicelor locale și/sau altor substanțe cu proprietăți analgezice în spațiul epidural. Anestezia epidurală  este utilizată pentru a asigura analgezie la nivelul membrelor posterioare, regiunii perineale, pelvisului și abdomenului posterior, precum și în operația cezariană.

Monitorizarea postoperatorie a funcțiilor vitale ale pacienților și asigurarea analgeziei este la fel de importantă ca toți ceilalți pași ai unei intervenții chirurgicale. Facilitățile noastre sunt atât echipamentele și sistemele avansate de monitorizare a pacientului, cât și experiența echipei medicale în cele mai recente tehnici de anestezie și medicamente pentru durere.