031 40 22 300 help@vietatis.ro
Cavitatea bucală reprezintă o zonă importantă deoarece în cazul unor probleme de sănătate, animalul are tendința să refuze hrana și apa!

 

 

Stomatologia veterinară este într-un curs de modernizare extraordinară. Standardele de practică dictează un nivel mai ridicat de îngrijire orală pentru pacienții noștri. Stomatologia veterinară include rezolvarea problemelor de genul ortodontiei, fracturarea mandibulei sau a dinților sau tumori orale. Bolile dentare la câini și pisici pot duce la infecții, disconfort sau durere, scăderea calității vieții și dificultate în controlul bolilor concomitente, cum ar fi diabetul zaharat. Prin acordarea  celor mai avansate opțiuni de tratament stomatologic veterinar, puteți fi sigur că animalele de companie au cea mai bună îngrijire.

 

Scopul stomatologiei veterinare este de a promova și menține funcția orală confortabilă normală ori de câte ori este posibil, punerea în aplicare a unor măsuri preventive, înainte să apară probleme și în cazul în care boala este prezentă, prin eliminarea acesteia.

 

Servicii:

 

  • Profilaxia parodontală – detartraj cu ultrasunete și periaj profesional

 

Boala parodontală ar putea fi considerată ca fiind cea mai comună problemă de sănătate, observată în practică, a animalelor astăzi. Statisticile indică faptul că 80% dintre câini și 70% dintre pisici vor avea o anumită formă de boală dentară până la vârsta de 3 ani, acumularea plăcii dentare fiind cauza principală. Soluția de tratament pentru această problemă dentară fiind detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional. Detartrajul profesional constă în curățarea suprafeței dinților, atât cei de sus cât și cei de joc, urmat de periajul professional.

 

  • Extracții dentare – extracția dinților de lapte persistenți și extracția dinților permanenți cu lambou

 

Extracțiile dentare sunt o procedură importantă și benefică atunci când sunt efectuate corect! În clinica noastră, tehnicieni veterinari certificați pot efectua extracții dentare având la dispoziție un echipament adecvat, instrumente și nu în ultimul rând abilitatea echipei medicale dezvoltată prin experiență.

 

Extracția dinților de lapte persistenți se efectuează atunci când există dinți suplimentari în arcade. Dinții permanenți pot fi într-o poziție anormală, iar acest lucru poate duce la traumatisme gingivale sau palatine.

 

Extractia dinților permanenți cu lambou se efectuează chirurgical prin creearea unui lambou pentru a permite accesul la osul alveolar.

 

  • Tratamentul malocluziilor (alinierea și suprapunerea defectuoasă a dinților) și abceselor dentare la iepuri și alte rozătoare

 

Iepurii, șinșila, porcii de Guineea și alte rozătoare pot beneficia de îngrijire dentară.

 

Orice rozătoare trebuie să aibă evaluare dentară, deoarece multe probleme de sănătate sunt secundare problemelor dentare.

 

Tratamentul constă în restabilirea ocluziei anatomice și eliminarea cauzei malocluziei. Neeliminarea cauzei presupune o nivelare ocluzală care va trebui repetată la un interval de timp, acest lucru punând pacientul în pericol.

 

Acesta este motivul pentru care este atât de important să se determine cauza malocluziei prin intermediul unui examen oral complet, inclusiv vizualizarea dinților, a obrajilor și a radiografiilor. Descoperind cauza este de asemenea important pentru planificarea tratamentului corect și în determinarea prognosticului pe termen lung.

 

  • Tratamentul dinților fracturați (endodontie)

 

Boala endodontică se referă la deteriorarea pulpei dentare. În funcție de gravitate aceasta poate fi reversibilă sau ireversibilă. Când acest lucru se întâmplă, interiorul dintelui se umple de infecție care se prelinge prin deschiderile din vârful rădăcinii în maxilar. Dat fiind că bacteriile au un loc ascuns securizat în interiorul canalului radicular, sistemul imunitar al organismului este în imposibilitatea de a curăța infecția, chiar și cu un tratament cu antibiotic. Rezultatele tratamentului de canal sunt excelente atunci când procedura este realizată bine.

 

Iar altă opțiune pentru tratament este extracția dintelui bolnav.

 

  • Chirurgie buco-maxilo-facială

 

În cazul nefericit în care un pacient are nevoie de o intervenție chirurgicală orală majoră pentru o tumoare pe cale orală, fractură de maxilar sau extracții extinse de dinți, echipa noastră de stomatologi veterinari are de asemenea experiența necesară în efectuarea chirurgiei buco-maxilo-faciale.